Movie Review: The Invisible Guest(Contratiempo) | YUK'S TROVE

nuffnag

SALES

Movie Review: The Invisible Guest(Contratiempo)

review filem spanish the invisible guest (contratiempo)

Movie Review: The Invisible Guest(Contratiempo)

ok hari nie yuk nak review movie dari sepanyol plak..
the invisible guest atau dalam bahasa spanish contratiempo is very great movie..
urm..klau x best..x kan yuk nak review kan..
yuk biasa review movie yang best2 je...klau movie yang x best..yuk malas nak review..
sbb xde mood untuk review movie yang x best,,sbb nnti sakit hati je,,,hihi..
so know uols know why yuk x review movie from malaysia..hahaha..uoch...

movie the invisible guest nie pasal ape??

ok..meh yuk bgtau synopsis movie the invisible guest..
kisah dia bermula apabila seoarag ahli perniagaan yang famous and kaya, Adrian Doria telah ditiduh membunuh mistress atau kekasih gelapnya,Laura di dalam sebuah bilik hotel..
ok..mesti uols cakap...ape yang bestnyer...pembunuhan je pun...
heh,,sabar dulu boleh tak..yuk x habis cter lagi nie..huhu..
ape yang menarik nyer ttang pembunuhan ini ialah ia kes pembunuhan bilik tertutup..

what...pembunuhan bilik tertutup..haha..dah macam manga detective kindaichi or detektif Q plak..hihi..
yuk ambik istilah pembunuhan bilik tertutup tu dari mangga detective jepun..hihi.
lagipun memang pembunuhan laura tu dalam bilik tertutup
menurut adrian..ketika dia dan laura berada dalam bilik tu,,ada lelaki misteri yang sudah berada dalam bilik tu..
lelaki misteri tu..memukul kepala adrian sehingga pengsan dan membunuh laura...

[wajib baca: movie review a separation]

tapi..ketika polis datang...bilik tu berkunci dari dalam..dan semua tingkap bilik tu pun berkunci..
so mmang pelik lar..camne lelaki misteri tu menghilangkan diri..lelaki tu missing into the thin air..
wow...sbb tu lar yuk pangggil kes nie..kes pembunuhan bilik tertutup..
and sbb tular movie nie dipanggil the invisible guest

Movie Review: The Invisible Guest(Contratiempo)
kes pembunuhan bilik tertutup..pintu dan tingkap berkunci,,,camne pembunuh tu buat??


ok...back to adrian..adrian telah dituduh membunuh laura lar...
jadi adrian dengan bantuan peguamnya mendapat bantuan pakar iaitu virginia goodman.
virginia nielar yang akan membantu adrian dalam trials nnti..

[wajib baca: movie review drisyam]

sebelum tu mesti uols pelik kan..
kenapa laura dibunuh??
kenapa adrian selamat??
siapakah lelaki misteri yang membunuh laura??

Movie Review: The Invisible Guest(Contratiempo)
adrian telah dituduh membunuh laura...perempuan tu(dlm gambar).wife adrian.


hihi...perkara nie jugak mempeningkan virginia..so..virginia syak adrian ada keep something dark from her...so in oder to help adrian..virginia needs adrian tell true story how adrian and laura end up in that hotel..
jadi...adrian pun start lar cerita..yang sebenarnya dia dan laura kena blackmail dan disuruh bwak duit ke hotel tersebut..

wait....why adrian anda laura kena blackmail??

urm,,,yuk bagtu ckit je...sebenarnya laura dan adrian have done something very bad...very dark..
huhu,,,klau nak tahu..kenalar tengok movie the invisible guest nie..
sebenarnya  ada very dark secrete yang adrian simpan dari dunia dan orang ramai,..
rahsia nie akan diceritakan kepada virginia..tu pun sebab virginia nak bantu dia keluar dari penjara..

so,,klau nak tahu rahsia tersebut..kena tngok sendiri filem the invisible guest..


best ke movie the invisible guest nie??

Movie Review: The Invisible Guest(Contratiempo)
nie hotel yang tempat laura kena bunuh...lawa kan..arr..kena gi nie..

best lar wei...huh,,,rugi lar uols x tengok..
tapi,,,hotel yang laura kena bunuh tu..lawa gler wei...arrr..rasa cam nak gi je sana..
the scenary is very beautiful...kena masuk dalam wish list yuk nie..

ok back to movie the invisible guest hihi..movie nie plot  dia mmang twisted..
yuk dah tngok bnyak crime movie and drama..but..movie the invisible guest nie..yuk masih x dapat agak siapaka yang bersalah...
so sepanjang movie anda akan tertanya-tanya who done it??
tapi..jika anda rasa anda dapat teka siapa yang bersalah,,,sabar,,,tunggu sampai habis..
mesti anda terkejut..sbb ending dia memang twisted...yuk pun ternganga..

[wajib baca : movie review the gift]

nak tngok movie nie kena fokus nnti x faham..sbb last2 plot dia twisted giler lar..so plot kena ingat dalam otak ok..sbb dia bnyak flasback..
lagi sekali yuk nak bgtau,,ending mmang shocking lar...

lagi satu...pelakon mmang pandai berlakon...pandai bawak watak yang berbeza-berbeza...
plot twisted dlam movie the invisible guest nie x dapat dilakukan dengan berjaya jika pelakon tu  x pandai berlakon...huhu..

ape lagi...grab your popcorn anda watch this movie sekarang..cepat..

meh yuk belanja trailer movie the invisible guest nie..
























No comments:

Post a Comment

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...