Tips Untuk Tingkatkan Follower Instagram #1 | YUK'S TROVE

nuffnag

SALES

Tips Untuk Tingkatkan Follower Instagram #1

cara  mudah untuk meningkatkan follower instagram anda 

Tips Untuk Tingkatkan Follower Instagram #1


sekarang nie mmang ramai yang dah start buat bisnes dengan instagram kan,,
tapi yang menjadi masalah kita mereka ialah..xde follower yang banyak.
klau xde follower..camne nak jual produk kan,,,so arie nie yuk akan share tips untuk tingkatkan follower ig anda secara percuma..

malas nak bebel panjang meh yuk share tips untuk tingkatkan follower ig part 1.


tips untuk tingkatkan follower instagram

1) LIKE GAMBAR

Tips Untuk Tingkatkan Follower Instagram #1

salah satu cara yang mudah untuk mendapat follower ialah dengan like gambar yang berkaitan dengan jualan atau post anda.anda hendaklah menglike sebanyak gambar yang anda mampu.harap-harap orang yang tidak follow anda akan start untuk follow anda.
  • anda boleh pergi ke butang explore dan tengok dekat "most populat photo".like semua atau sebahagian gambar tersebut.kebiasaany akaun instagram tersebut mempunyai ramai follower dan kemungkinan besar some follower mereka akan start to follow akaun anda.
  • mengunakkan hastags untuk mencari gambar atau post yang anda berminat.sebagai contoh jika anda menjual bakul bayi anda boleh cari #pregnant atau #mengandung.pilih hashtag yang banyak orang guna dan like gambar yang mempunyai like yann sedikit.
  • jika anda inginkan follwer dengan cepat anda boleh cari hastags #followme #like4like.seperti biasa like gambar sebanyak mungkin
  • buat semua nie dengan mengunakkan tag yang pelbagai sehingga anda like beribu gambar,memang nampak sedikit extreme tetapi yuk guarantee yang follower uols akan meningkat
2)KOMEN PADA GAMBAR ORANG LAIN




Tips Untuk Tingkatkan Follower Instagram #1

anda bukan sahaja perlu like gambar..tapi anda juga perlu start untuk komen pada gambar orang lain
  • ini akan memberikan sedikit personal touch dan orang akan flattered dengan komen yang membina.jadi mereka akan rasa bersalah jika tidak mengfollow anda balik
  • memang agak mustahil untuk komen pada semua gambar yang anda like kan,,,ape yuk faham.tapi cuba komen sebnyak mungkin.x yah lar komen panjang2.komen simple2 sudah seperti "nice pic".."wow cantik nyer".."sedap nyer"
  • tapi sedikit personal touch adalah lebih baik seperti.."comelnyer baby sis..geram plak tengok".ingat..dengan memuji orang akan buat ape saje,,hihi
3)TAMBAH KOMEN ATAU SOALAN DEKAT GAMBAR ANDA

Tips Untuk Tingkatkan Follower Instagram #1

ye..yuk tahu instagram nie tentang gambar kan...tapi kita kena ingat dengan kuasa tulisan..bila kita post gambar berserta caption yang lucu,menarik dan unik..ini akan membuatkan orang ramai untuk engage dengan post kita..

  • jangan tulis terlalu panjang sbb orang akan malas untuk baca.keep it simple just bg sedikit penerangan tetang gambar anda.2-3 ayat sudah mencukupi
  • tanya soalan,,nie akan membuatkan orang untuk komen di post anda.anda boleh post tentang pilhan baju dan tanya follower anda baju mana yang patut anda pkai

4)SELALU POST TAPI JANGAN TERLALU KERAP
anda jangan mengharap orang untuk follow anda jika anda tidak pernah post sebarang gambar.
jadi sangat penting untuk anda aktif di instagram

  • post dalam 1-3 gambar setiap hari sahaja.ini untuk memastikan post anda sentiasa ada dekat feed follower anda
  • tetapi jangan hanya post gambar untuk memenuhi syarat nie je tau..gambar anda mestilah cantik dan unik
  • jangan post banyak gambar pada saru2 masa..nnti fees follower anda akan penuh dengan post anda.perkara nie amat dibenci oleh orang ramai.potensi untuk mereka unfollow anda adalah tinggi..so post berpada-pada ok..
5)POST PADA WAKTU YANG SESUAI
Tips Untuk Tingkatkan Follower Instagram #1

walaupun anda post gambar yang menarik,,tetapi anda post ketika ornag tidur pun..x berguna jgak.so plih waktu yang sesuai untuk post gambar anda
  • fikir tentang gaya hidup follower anda...bilakah mereka paling aktif kat instagram
  • jadi jika anda post keika waktu kemuncak..post anda akan mendapat perhatian mereka
  • biasanya orang akan aktif pada lunch hour...sebelum balik kerja dan pada pkul 9-10 malam
  • anda juga boleh gunakkan apps statigram untuk mengetahu waktu follower anda paling aktif.
  • ingat anda perlukan masa 4 jam untuk meraih like,komen,dan follower sebelum post anda tertanam dengan feeds orang lain.so choose your time wisely
ok stakat nie jelar tips yuk untuk tingkatkan followers uols..ingat..nie baru tips yang pertama..ada lagi tau sambungan dia...so janga lupa follow blog yuk untuk tahu dengan pantas tips seterusnya

ok..nie yuk nak share satu panduan yang sangat menarik bagi mereka yang ingin buat bisnes dekat instagram.pernah dengar tentang ig kaboom??x pernah...urm...rugi..
ok..sekarang nie ada promosi panduan untuk tingkatkan follower dan letupkan jualan instagram

urm...klau uols berminat untuk dapatakan panduan tingkatkan followers dan letupkan jualan di instagram(klick sini).x pun anda boleh dapatkan panduan nie dengan klick gambar dekat bawah nie

Tips Untuk Tingkatkan Follower Instagram #1


selamat mencuba tips nie..nantikan tips seterusnya ok...

2 comments:

  1. Ever wanted to get free Twitter Re-tweets?
    Did you know you can get these ON AUTO-PILOT AND ABSOLUTELY FOR FREE by getting an account on Like 4 Like?

    ReplyDelete

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...