Moview review: Hush | YUK'S TROVE

nuffnag

SALES

Moview review: Hush

film review hush 2016


ok,,hari nie aku nak review pasal movie 2016 the hush..
the hush nie filem seram..bukan cter hantu,,,tapi filem psycho,,
hahaha...aku suka sgt klau movie seram psycho nie..

movie hush nie pasal ape??

ok..klau kau tngok movie nie..kau akan tahu kenapa movie nie dia bg nama hush..
aku mlas nak bgtau sbb nnti spoile the fun plak..

filem hush nie berkisarkan seorang perempuan pekak & bisu, maddie(kate siegal).
maddie nie nak tenagkan fikiran so dia pun pindah lar rumah yg agak remote kat dalam hutan,,
aku x faham betul lar omputih  nie suka sgt dduk rumah jauh2..dlm hutan..pahtu orang jahat datang kena bunuh baru tahu,,ops..spoiler btul,,haha,,


[wajib baca: review filem seram, the visit]

ok..back to the movie hush nie..then..malam tu datang lar psycho killer ke rumah maddie..
aku ckp dah...dduk sorang2 lagi..
yang menakutkan..ialah..maddie nie dah lar pekak..bisu,,korang boleh bayang x?
so camne dia nak lawan pembunuh saiko tu..huhu..mendebarkan betul..
then berlaku lar permainan cat n mause..dah nama psycho killer..mmang suka main game lar.
klau saiko..dia x kan bunuh ko dgn mudah,,,huhu.

so...adakah maddie akan terselamat??
camne maddie lawan pembunuh tu??
kenalar tengok sendiri..hahaha

ape yang best tentang movie the hush 2016?

tengok topeng pembunuh tu pun aku dah takut..huhu...klau anda berada di tempat maddie..ape yg anda akan lakukan??

aku suka pasal movie nie ialah pengarah pandai buat kita berada kat tempat maddie..
ada sesetngah scene pengarah mute kan audio..supaya kita jadi pekak..so korang akan rasa apa yang maddie rasa..berdebar wei...takut pun ada jgak..sbb kita x dengar..pembunuh tu mungkin ada belakang kita pun kita x tau..
maddie nak jerit pun xleh bisu...so by hook or crook kna lawan lar jgak...

[wajib baca: pelakon wanita paling mahal 2016]

movie menunjukkan girl power..perempuan pun boleh jadi hebat,,,
gurl pun boleh lawan pembunuh,,girl pun boleh jadi bijak..
tu yang aku suka..
bukan  macam movie melayu,,,suka sgt tujuk perempuan lemah..
aku x tahan tu,,perempuan dlm movie melayu,,ckit2 jerit..ckit2 jerit,,x faham aku,,
drpd ko jerit baik ko lawan..

omputih mmng suka tunjukkan perempuan tu sebenarnya kuat n hebat,,kita boleh tengok dalam movie THE BOY dan GONE GIRL..
 aku yakin klau kau tngok movie nie.mmng akan bergerak-gerak..sruh maddie lawan pembunuh tu..
yg best klau pembunuh tu kna pukul ngan maddie..mesti akan cakp..PADAN MUKA KAU..RASAKAN,,HAHAHA..

klau nak tahu filem nie ialah filem bujet rendah..hanya menggunakkan 5 watak..haha.
hanya mempunyai 15 min dialog..dah selebihnya dalam 70 min hanya tanpa perkataan,,haha..
tapi hasil menajubkan...mmng best..cliche...but mendebarkan sbb watak dia bisu,,
so sape ckp filem budget rendah x best..
filem hush buktikan yg anda boleh hasilkan filem yg hebat dgn budget rendah..
x percaya..cer try tngok movie hush..


jom kita tengok trailer movie Hush



menarik x movie nie??

2 comments:

  1. Replies
    1. agak ngeri..bila tngok berdebar je..yuk pun dah berapa kali tngok nie..haha

      Delete

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...