Cara Mudah untuk Menjual Di Instagram (IG) | YUK'S TROVE

nuffnag

SALES

Cara Mudah untuk Menjual Di Instagram (IG)

tips untuk menjual di istagram(IG)


sekarang nie ramai dah org mula untuk menjual @ bussines..
nie gara2 ekonomi yg stabil..masing2 sibuk mncari side income..
yelar..duit gaji mana lar ckup..tmbah2 klau yg dduk kat kl kan...

jadi hari nie sy nak share cara mudah untuk mejual di instagram..
x yah pakai duit pun...asalkan ada internet, acc insta.n produk untuk menjual je..
kat fb kan bnyak dah org menjual..dah tepu,,excpt klau kau mmng power wat fbads..
jadi klau yg newbie..insta merupakan platform terbaik untuk mejual..
expecially makanan, barang DIY @ homemade..n barang yg unik2..

x sabar dah nak menjual kat insta??jom kita bca tips nie..

5 faktor penting untuk menjual dia instagram


Pemilihan produk
Anda kena tahu, kebanyakkan pengguna IG ni muda remaja. Jadi anggaran umur mereka juga lingkungan bawah 35 tahun. Mungkin bawah 30. Kedudukan kewangan pun ala kadar. Jadi kalau letak produk mahal, atau produk-produk untuk orang berusia memang slow jika di IG. Letak ubat kuat yang baca budak2 nak buat apa weh.

tilam & bakul bayi cantik
antara produk yang mendapat sambutan di insta.

[wajib baca: apakah difteria??]

Gambar 
Cuba ubah gambar-gambar yang kita post tu. Supaya nampak unik lain dari yang lain. Tak lah asyik gmbr ala2 katalog produk je. Dalam IG, kebanyakkan pengguna suka masuk IG sbb mereka suka tengok gambar2 unik. Bukan nak tgk katalog barang. . Jadi, jika gambar produk anda ada kelainan, besar kemungkinan ramai orang suka, ramai orang suka, lagi tinggi potensi orang nak beli. Dalam IG gambar jadi penambat hati mereka.

contoh terbaik...cantik,unik dan menarik walaupun hanya mejual stoking


Ayat jualan
Sama macam point diatas, dalam IG orang bukan nak tengok katalog barang, jadi cuba lah elakkan terlalu hard selling. Dalam erti kata lain, ayat jangan lah asyik nak menjual je. Sesetengah mereka masuk IG sbb nak lari dari FB yang ramai sangat orang dok menjual tau. Jadi ubah ayat ke arah cuba perkenalkan produk dengan lebih unik.

[wajib baca: jenis-jenis diabetes]

Penggunaan #tags
Tak dinafikan, ada juga yang suka shopping dalam IG ni, dan mereka cari barang berdasarkan #tags. Jadi, anda kena tahu lah apa yang mereka biasa cari, nak tahu bagaimana? letakkan situasi diri anda seperti mereka, jika nka cari produk, apa yang anda cari. Contoh, jika saya nka cari barang bayi, saya akan taip barangbayi, bukan sayajualbarangbayi. . Tak ramai yang tahu #sayajual tu. #sayajual tu famous di kalangan peniaga je. Lagi satu, tak payah lah letak #tags yang tak berkaitan, buat semak post je weh. Kau jual jersi bola, lepas tu konon-konon kau nak tarik follower Wak Doyok letaklah #akuyangpakaikauyangpanas. . Silap-silap hari bulan orang ingat jersi yang kau jual tu jenis kain panas, terus tak ada orang beli. Dan silap-silap hari bukan, follower mereka block IG kau sebab panas tengok asyik nak menjual je. Jadi, sila fahami situasi bakal pelanggan anda dan juga pengguna IG yang lain.


Followers 
Okay, ni paling penting, siapa follower anda tu yang mainkan peranan utama untuk anda lariskan jualan dalam IG. Follower yang ramai tak semesti bagus. Bagus untuk naikkan kepercayaan dam kredibiliti, tapi untuk convert ke jualan belum tentu. Cuba bayangkan follower anda anda 150,000 orang, dan anda jual shawl, tudung, baju kurung, TAPI, follower anda semuanya budak sekolah, lelaki, umur lingkungan 15-18 tahun. Buat apa? Jadi, yang penting adalah TARGETED FOLLOWER.

Kredit --> Akram Hasyim

[wajib baca: beraya di pulau Nami]

sy dah cuba semua tips nie..n ia amat berkesan...terutama yg follower..
kita kna follow cstmer yg kita rasa berpotensi untuk beli barang kita..
macam sy...saya jual bakul baby...so sy akan follow follower penjual bakul lain dekat ig...
n result dia..amat memuaskan...
tapi..kena pastikan..produk kita lagi baik n bgus dr produk pesaing kita tu..huhu..
barular org yg kita follow tu...membeli ngan kita..

ok...selamt mencuba...

sila share article nie jika anda rasa bermanfaat


3 comments:

  1. Replies
    1. tq nur selalu blogwalking kat blog saya..:)

      Delete
  2. Do you need free Google+ Circles?
    Did you know you can get these AUTOMATICALLY & ABSOLUTELY FREE by registering on Like 4 Like?

    ReplyDelete

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...