cara tukar instagram personal kepada business profile | YUK'S TROVE

nuffnag

SALES

cara tukar instagram personal kepada business profile

tukar instagram anda kepada business profile

cara tukar instagram personal kepada business profile

mesti ramai yang dah perasan kan yang sekarang nie sudah menjadi trend di malaysia untuk berniaga di laman instagram
tapi adakah anda tahu bahawa sekarang nie instagram pun dah buat business profile..
xtahu??xpe nnti yuk ajar cara-cara untuk tukar instagram kepada bussines profile.
yuk juga akan terangkan kelebihan instagram business profile nie..


bagaiman nak tukar instagram kepada business profile??

tapi..sblum tu..Bagaimana kita nak tahu jika akaun Instagram kita boleh ditukar kepada Instagram profile??Anda akan tahu jika akaun  istagram anda  boleh ditukar kepada business profile dengan  buka apps Instagram dan click ikon profile anda.

[wajib baca: pokok bunga yang disukai kelulut]

jika anda  dapat message nie(tengok gambar kat bawah) dekat bahagian atas screen istagram anda…maka tahniah..sbb anda boleh tukar akun Instagram anda kepada business profile.
cara tukar instagram personal kepada business profile

Ape yang anda perlu buat ialah hanya dengan:
  •  click dekat butang learn more untuk start process dan belajar tentang features business profile.
  • then connect  akaun Instagram anda dengan  profile facebook anda dan page perniagaan anda.
  • setelah selesai semua step di atas…akaun Instagram anda officially bertukar kepada  business profile

Jika anda x dapat message seperti kat atas ..jangan sedih2 ye..meh yuk ajar cara kedua untuk tukar Instagram anda kepada business profile



cara tukar instagram personal kepada business profile

  • Mula2 tekan gear button yang berada kat atas sekali.
  • lepas tu anda kan dapat lihat profile option dan scroll sampai ada jumpa account section.
  • jika anda  jumpa option “switch to business profile” maka tahniah sebab akaun Instagram anda boleh tukar kepada business profile.tekan option tersebut
so..klau uols masih lagi x faham..boleh tngok video nie..



ok sekarang yuk explain kelebihan yang uols dapat kalau tukar instagram anda kepada business profile

kelebihan tukar instagram kepada business profile


1)Engage dengan pelanggan
Sebelum nie salah satu cara pelanggan mengenali perniagaan kita adalah dengan  click website link yang kita letak dekat profile kan..


Tapi..dengan  business profile ..once kita bagi informasi  tentang business kita akan ada butang yang muncul dekat profile kita.jadi pelanggan hanya tekan butang tersebut dan mereka boleh pilih sama ada nak email anda atau telefon terus anda  atau cari lokasi perniagaan anda dekat map.wow mudah kan.jadi perniagaan anda akan lebih senang utk dikenali

2)Dapat mengakses analytics


Dengan business profile anda boleh tengok analysis setiap post anda di Instagram.dekat analysis tu anda boleh lihat impressions,reach, dan informasi follower anda within the past week.jadi anda boleh tahu post mana yang mendapat sambutan orang ramai.

[wajib baca: makanan yang dapat mengempiskan perut]


Camne nak tngok  analisa nie??senang je..uols hanya tekan icon insight dekat bahagian atas kanan screen  phone anda.manakala jika anda nak tngok analisa untuk setiap post..anda pelu tekan post yang anda berminat tu..then tekan butang insight  kat bawah post anda tu

3)Instagrams ads


Dulu-dulu klau nak buat Instagram ads kita perlu  mengunakkan facebook advertising tools.tetapi denga business profile nie senang je nak buat Instagram ada.semua di hujung jari.anda hanya perlu tekan butang promote untuk buat instgram ads.

(pic kredit to constantcontact.com)

Ok setatakat nie je tips yang yuk boleh bagi..next time yuk bagi tips lain plak..
Tapi kan klau uols betul-betul nak buat business degan instagrams..uols patut lawat website nie http://www.igkaboom.com/

nie yuk nak bgtau jgak..sekarang nie ada promosi panduan business di instagram.
ape yang bestnyer ttang panduan nie..ia akan ajar cara untuk tingkatkan follower ig kita dengan pantas dan akan ajar cara untuk buat business kat ig..so memang berbaloi..

so camne nak dapatkan panduan nie??senang je..just tekan gambar kat bawah atau promosi panduan business di instagram(klick sini)

panduan business instagram,business instagram


7 comments:

  1. kalau nk tukar balik g persenol ada x??? hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. urm..x pastilar plak unni..hihi..xpe nnti yuk wat research..klau boleh tukar ke personal..yuk share kat blog nie.

      Delete
  2. hi assalam sifu, sebelum ni saya ada tukar setting akaun saya dari personal kepada business insta akaun. selepas tu saya tukar semula ke personal akaun. tapi masa saya nak tukar semula ke bisnes insta akaun, butang " change to business account" tak muncul di setting IG saya. Bantu saya sifu Cara utk saya tukarkan semula ke business IG akaun? saya baru tahu kepentingannya

    ReplyDelete
  3. hi assalam sifu, sebelum ni saya ada tukar setting akaun saya dari personal kepada business insta akaun. selepas tu saya tukar semula ke personal akaun. tapi masa saya nak tukar semula ke bisnes insta akaun, butang " change to business account" tak muncul di setting IG saya. Bantu saya sifu Cara utk saya tukarkan semula ke business IG akaun? saya baru tahu kepentingannya

    ReplyDelete
  4. Ever wanted to get free Twitter Re-tweets?
    Did you know that you can get these AUTOMATICALLY & ABSOLUTELY FOR FREE by using Like 4 Like?

    ReplyDelete

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...