YUK'S TROVE

nuffnag

SALES

Kelebihan Dan Kehebatan Surah Al-Kahfi

surah al-kahfi menjadi pelindung daripada fitnah dajjal

Kelebihan Dan Kehebatan Surah Al-Kahfi

salam semua...hari nie kita cerita tentang surah al-kahfi..
sape yang selalu baca surah al-kahfi angkat tangan...
wow ramai jgak yang baca surah al-kahfi nie...bagus-bagus..

mesti ramai yang tahu bahawa sunnah bagi kita untuk membaca suran al-kahfi setiap malam jumaat dan hari jumaat...
so for those yang baca surah yassin setiap malam jumaat boleh lar tukar baca surah al-kahfi plak.
dan mesti jugak ramai yang tahu tentang surah al-kahfi mampu melindungi kita dari fitnah dajjal??

tapi...adakah cukup jika kita hanya baca dan hafal surah al-kahfi??
of course lar x cukup kan..klau bca saja tapi x faham maksud pun buat ape kan..
yang penting..kita kena faham apa yang surah al-kahfi nie nak sampaikan..
so sbb tu arie nie yuk nak share sedikit tentang isi kandugan surah al-kahfi

Surah Al-Kahf atau yang biasa orang-orang kita sebut Al-Kahfi adalah surah membawa banyak maksud-maksud tersirat berbanding yang tersurat.
Surah ini secara tersuratnya terdiri daripada 4 kisah yang Allah Taala nyatakan secara umum, iaitu bermula dengan kisah para pemuda al-Kahfi, kisah pemilik dua kebun yang subur, kisah Nabi Musa dan hamba yang soleh, serta kisah Zulkarnain.

Promosi Set Tilam Baby

harga budget set tilam baby

ok..kali nie yuk nak buat promosi set tilam baby plak lar..
dah lama x buat promosi set tilam baby kan..
uols nak ke harga budget untuk set tilam??

untuk permulaan yuk buat 5 design nie dulu..
klau mendapat sambutan..nnti yuk akan tambah lagi design baru..
seperti biasa yuk guna kain cotton yang berkualiti..
kain anda tidak akan berbulu walaupun dibasuh berkali-kali..
kain plak tahan lama..so mmang bleh pkai bertahun..tahun..

harga asal set tilam baby: rm 160

harga promosi set tilam baby: 
  • rm 140
  • kekabu asli
  • free postage semenanjung
jom kita tengok design yang available..semua design ready stock tau..

Promosi Set Tilam Baby
promosi set tilam baby 1

Resepi Aiskrim Strawberry

resepi aiskrim strawberry ala-ala cameron highland

Resepi Aiskrim Strawberry

urm sedap nyer klau dapat makan aiskrim strawberry nie..
klau musim panas..makan aiskrim..mmang best..
tapi klau nak beli aiskrim strawberry nie mahal kan..
baik buat sendiri.jimat..dan sedap..

tapi..nak buat camne aiskrim strawberry nie??
nak x..klau yuk ajar cara-cara untuk membuat aiskrim strawberry yang senang??
nak...ok,,sediakan pen dan kertas untuk salin resepi aiskrim strawberry..

[wajib baca: koleksi resepi aiskrim buah-buahan]

sebelum kita belajar buat aiskrim strawberry nie..
jom kita tengok khasiat dan kelebihan buah strawberry

Kandungan yang terdapat dalam buah strawberi

Info Tentang Daun Ketum

daun ketum,selamat atau tidak ?

Info Tentang Daun Ketum

APAKAH DAUN KETUM?

mesti ramai yang tertanya-tanya...kenapa kecoh-kecoh isu daun ketum ini dalam kalangan sesetengah orang. Meh yuk cerita sedikit berkaitan daun ketum agar ramai yang akan faham.

Pokok ketum atau nama saintifiknya Mitragyna speciosa. Batangnya berkayu keras dan bercabang. Bahagian yang digunakan daripada pokok ketum adalah daunnya.

Salah guna daun ketum oleh masyarakat sekarang

Lazada Online Revolution Blogger Contest

join lazada online revolution blogger contest

Lazada Online Revolution Blogger Contest

semalam dapat email dari lazada sruh yuk join contest nie...huhu..
mesti ramai blogger lain yang dapat email nie jgak kan..
lazada nie..saje je kan..macam tau2 je yang yuk akan join contest nie..hihi.

rugi lar wei klau x join..hadiah dia lumayan tau..
klau yuk menang..konfirm yukk akan shopping kat lazada..
banyak benda nak beli nie hihi..

urm...tapi,,dah banyak kali yuk join blogger contest lazada nie..
xde rezeki..x pernah menang pun..sedih kan..huhu..
nie antara blogger contest lazada yang yuk pernah join..

xpe2..yuk x kan give...mana tahu kali nie rezeki yuk..hahaha..
contest lazada simple je..kena jawab soalan..
nie antara soalan yang yuk kena jawab

Homemade Scrub Muka & Badan(DIY)

Buat Sendiri Scrub Muka Dan Badan

Homemade Scrub Muka & Badan(DIY)

ok .sape kat sini yg nak belajar buat scrub muka..
angkat kaki..hihi...
senang je nak buat scrub nie..
bukan setakat senang..,tapi ambik masa yang singkat je nak siap..

lagipun scrub muka dan badan yang yuk nak ajar nie..
mengunakkan 100% bahan semulajadi..
so natural gtu..
x yah dah uols nak membazir duit nak beli scrub muka dan badan..

buat je sendiri..lebih jimat,selamat dan yang paling penting halal..
tanpa membuang masa mari kita belajar buat scrub muka dan badan homemade..

7 Tabiat Orang Yang Cemerlang

rumusan daripada  buku "the seven habit of  highly effective people"

7 Tabiat Orang Yang Cemerlang

sape dah pernah baca buku "the seven habit of  highly effective people" ??
wah bgus dah baca yer..yuk je yg x baca lagi..hihi..
yuk nie klau buku2 gni mmang lambat lar baca ckit..haha
klau novel tu ok lg lar...suka lar baca..tambah2 novel crime,horror and thriller..

disebabkan yuk belum lagi baca buku "the seven habit of  highly effective people"
yuk pun nak share lar tentang isi buku nie..
eh...ckp blum baca..camne boleh tahu isi buku "the seven habit of  highly effective people"  nie plak kan..hihi..

yuk tahu pun sbb yuk baca kisah seorang hamba allah nie kat facebook...
so yuk nak share kisah dia kat cni..sbb kisah nie sangat menarik unutk dibaca..
so sangat rugi klau anda x baca tentang kisah nie...
kisah nie sesuai bagi mereka yang xde masa nak baca buku "the seven habit of  highly effective people" sbb kisah nie dia buat rumusan tentang buku "the seven habit of  highly effective people"..

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...