YUK'S TROVE

nuffnag

SALES

Lazada Online Revolution Blogger Contest

join lazada online revolution blogger contest

Lazada Online Revolution Blogger Contest

semalam dapat email dari lazada sruh yuk join contest nie...huhu..
mesti ramai blogger lain yang dapat email nie jgak kan..
lazada nie..saje je kan..macam tau2 je yang yuk akan join contest nie..hihi.

rugi lar wei klau x join..hadiah dia lumayan tau..
klau yuk menang..konfirm yukk akan shopping kat lazada..
banyak benda nak beli nie hihi..

urm...tapi,,dah banyak kali yuk join blogger contest lazada nie..
xde rezeki..x pernah menang pun..sedih kan..huhu..
nie antara blogger contest lazada yang yuk pernah join..

xpe2..yuk x kan give...mana tahu kali nie rezeki yuk..hahaha..
contest lazada simple je..kena jawab soalan..
nie antara soalan yang yuk kena jawab

Homemade Scrub Muka & Badan(DIY)

Buat Sendiri Scrub Muka Dan Badan

Homemade Scrub Muka & Badan(DIY)

ok .sape kat sini yg nak belajar buat scrub muka..
angkat kaki..hihi...
senang je nak buat scrub nie..
bukan setakat senang..,tapi ambik masa yang singkat je nak siap..

lagipun scrub muka dan badan yang yuk nak ajar nie..
mengunakkan 100% bahan semulajadi..
so natural gtu..
x yah dah uols nak membazir duit nak beli scrub muka dan badan..

buat je sendiri..lebih jimat,selamat dan yang paling penting halal..
tanpa membuang masa mari kita belajar buat scrub muka dan badan homemade..

7 Tabiat Orang Yang Cemerlang

rumusan daripada  buku "the seven habit of  highly effective people"

7 Tabiat Orang Yang Cemerlang

sape dah pernah baca buku "the seven habit of  highly effective people" ??
wah bgus dah baca yer..yuk je yg x baca lagi..hihi..
yuk nie klau buku2 gni mmang lambat lar baca ckit..haha
klau novel tu ok lg lar...suka lar baca..tambah2 novel crime,horror and thriller..

disebabkan yuk belum lagi baca buku "the seven habit of  highly effective people"
yuk pun nak share lar tentang isi buku nie..
eh...ckp blum baca..camne boleh tahu isi buku "the seven habit of  highly effective people"  nie plak kan..hihi..

yuk tahu pun sbb yuk baca kisah seorang hamba allah nie kat facebook...
so yuk nak share kisah dia kat cni..sbb kisah nie sangat menarik unutk dibaca..
so sangat rugi klau anda x baca tentang kisah nie...
kisah nie sesuai bagi mereka yang xde masa nak baca buku "the seven habit of  highly effective people" sbb kisah nie dia buat rumusan tentang buku "the seven habit of  highly effective people"..

Cara Mengukur Tekanan Darah Di Rumah

teknik-teknik untuk check tekanan darah(blood pressure) di rumah

Cara Mengukur Tekanan Darah  Di Rumah

mesti rmai yang cakap..alah klau dah ada mesin check tekanan darah senang lar..
check camtu jelar...
perlu ada teknik jgak ke...huhu..

eh..klau nak check tekanan darah di rumah perlu ada teknik jgak tau..
kau tu bukan doktor kan..so ko ingat senang ke nak check tekanan darah supaya tekanan kita dapat ambik tekanan darah yang betul..

jangan main-main dengan tekanan darah..klau salah teknik..bahaya.
yelar..sepatutunya tekanan darah tu dah tinggi..tapi sbb salah teknik..tekanan darah jadi rendah..
kita pun dengan happy cakap teknan darah normal//padahal tekanan darah nak naik mencacak..huhu...

meh sini baca teknik-teknik untuk check tekanan darah di rumah

Buat Masker Untuk Kulit Putih & Bebas Jerawat-DIY

masket untuk kulit putih,halus dan bebas jerawat (homemade)

Buat Masker Untuk Kulit Putih & Bebas Jerawat-DIY

ok hari nie yuk nak share masker homemade atau DIY..
dengan kata lain..uols boleh buat sendiri kat umah nnti..
bahan-bahan pun simple je..bahan yang digunakan memang dah ada kat dapur..

klau buat masker sendiri nie..jimat lar ckit..
nak beli masker kat kedai kan mahal..huhu..x sanggup..
lepas nie uols boleh lar buat senditi..jimat tau..
untuk dapatkan kulit yang bebas cela senang je..

[wajib baca: VIT C memutihkan kulit..mitos @ fakta?]

ops lupa nak bgtau..semua bahan-bahan yang digunakkan untuk buat masker kulit putih dan bebas jerawat nie natural tau..bahan-bahan semulajadi..so memang selamat lar..xde bahan kimia gtu,,
kat bawah nanti yuk explain kelebihan dan kebaikan bahan-bahan yang digunaka untuk buat masker muka nie
panjang plak yuk dok bebel..meh kita tengok cara-cara untuk buat masker untuk kulit putih melepak dan bebas jerawat.

Minum Air Kelapa Sambil Makan Ubat-Ubatan,Boleh Ke?

Kesan ambik ubat sambil minum air kelapa..

Minum Air Kelapa Sambil Makan Ubat-Ubatan,Boleh Ke?


Ramai yang bertanya, betul ke minum air kelapa bersama-sama ubat-ubatan akan mengurangkan keberkesanan sesuatu ubat? Soalan ini nampak mudah namun ia sebenarnya bermaksud interaksi antara ubat dengan minuman.Interaksi boleh memberi kesan sama ada meningkatkan kesan ubat dalam tubuh badan atau mengurangkan kesannya.

sebelum kita bercerita tentang kesan minum air kelapa keatas ubat hospital..jom kita tengok dulu khasiat air kelapa..and mungkin ada dari kita ini belum kenal dengan air kelapa.hihi..


Apakah Air kelapa?

Air kelapa terkandung di dalam tempurung kelapa muda. Secara semula jadi air kelapa berasa manis namun mempunyai nilai kalori yang rendah. Kandungan air kelapa adalah 94% air dan mengandungi karbohidrat ringkas yang mudah dicernakan dalam bentuk gula dan elektrolit. Selain daripada itu ia juga mengandungi pelbagai jenis hormon tumbuh-tumbuhan, enzim, asid amino, vitamin c dan boleh menjadi sumber yang baik untuk garam potasium (k+).

Ringkasan Kisah 25 Rasul

Cerita Pendek Tentang 25 Orang Rasul

Ringkasan Kisah 25 Rasul

yuk nak tnya ckit..kat cni berapa orang ingat semua kisah 25 orang rasul??
klau ada yang ingat..anda memang hebat..sbb yuk pun x igt..hihi..
klau rasul2 yang selalu disebit spt nabi muhammad.nabi musa.nabi ibrahim tu ingat lar..
klau sruh cerita pasal nabi illyas,nabi harun,nabi zakaria tu mmang yuk x tau lar..

mesti ada yang cakap..mana ada masa nak baca semua kisah 25 orang rasul..panjang kot..
tapi..sebenarnya semua atas sikap uols je,,,nak atau x nak kan,,
klau baca novel yang 500 pages boleh habiskan..x kan kisah 25 orang rasul xleh nak baca..
ouch....burn..burn..hahaha..

for those yang cakap xde masa..xpe yuk faham..so arie nie yuk share 25 kisah rasul..versi pendek...versi summary gtu..
klau ada yang ckap x sempat nak baca jgak kisah nie..mmang yuk hempuk lar...
klau nak versi yang lagi pendek..uols terjun lonkang jelar...nak baca yang nie pun malas..huhu..
sabar yuk..sabar.

mlas lar nak bebel panjang..meh kita baca kisah ringkas 25 orang rasul

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...