YUK'S TROVE

nuffnag

SALES

Movie Review: confessions(kokuhaku)

review disturbing  filem jepun,confessions(kokuhaku)


hello semua..sihat ke...jumpa kita lagi dalam rancangan review movie..
ceh..dah macam pengacara rancangan plak..hahaha..
wow..review movie lagi...urm..kenapa yuk semangat review movie sekarang??
yuk pun x tau..kadang2 ..bila mood nak review movie tu datang...so bnyak lar entry pasal movie..
lagi satu,,,when yuk tngok movie yang sangat bagus pun yuk nak review gak..
yelar..sbb movie yang bagus dan berkualiti patut kita share kan,,hahaha,,

[movie review: hunt for wilderpeople]

panjang plak yuk bebel..ok baca to the movie confessions..
movie confessions nie dari jepun ye,,,so arie nie kita review movie dari jepun plak..
bagi yuk filem confessions nie very disturbing and dark..
lepas uols tengok movie nie..konfirm xleh nak move on lagi..
konfirm still terfikir plot cerita nie...

movie confessions nie tentang ape??

Perniagaan House of Cat Disihir

kisah sedih perniagaan House of cat disihir

Perniagaan House of Cat Disihir

sape yang x kenal dengan house of cat kan..
dulu house of cat nie viral n famous jgak lar,,
klau uols x kenal..mmang sah ko bukan dduk di malaysia..hahaha..
jgn marah,,gurau je,,,

tapi..lepas viral arie tu,,house of cats nie tiba2 senyap..
yuk pun pelik gak..kenapa tiba2 senyap..
tut..tut...dengar cter house of cat dah nak tttup...
urm...kenapa plak house of cats nak ttup..

ok,,,klau uols nak tahu kenapa house of cats tutup..
anda kena baca kisah sedih nie,,
kisah nie bukan rekaan yuk semata-mata..tapi..nie adaalh kisah benar..
kisah nie diceritakan oleh house of cats sendiri kat pagew mereka..
tekejut jgak lar yuk..urm...zaman sekarang nie..ada lagi orang mengamalkan sihir..
memang kejam n x berhati perut lar org yang buat tu..

tapi..betu lar org ckap..klau  mmang dah sakit hati n hati busuk..
mereka akan buat ape saja utk puaskan hati mereka..termasuklah mensyirikkan allah..
yuk sahare cerita nie,,supaya menjadi ikhtibar buat semua..
uols ingat buat bisnes nie senang ke.bnyak dugaan ..
nie salah satu daripadanye..
kesian house of cats..

ok jom kita baca kisah sedih dari house of cats.

Resepi Sicilian Orange Cake

resepi kek orange gebu dan moist


wow...ramadhan or puasa just around the corner..kejap je masa berlalu.
dah nak masuk bulan puasa kan..
klau bulan puasa mesti yuk teringat kuih muih or dessert..huhu..
biasa lar...klau bulan buasa mesti nak makan benda manis2 time berbuka puasa kan..
lagipun sunnah kan klau kita berbuka dengna benda yang manis.manis..

What are your favorite Iftar dishes? 

ok..bagi sape2 yang x tau iftar tu...iftar tu maknanya berbuka puasa...hihi
ok..since yuk nie sweeth tooth..so klau time iftar tu mesti nak kena ada dessert..huhu..
salah satu favourite iftar dishes yuk ialah..sicilian orange cake..
wow..hebat ko..berbuka puasa makan kek..haha..western katakan..
hahaha..heh ingat..berbuka dengan benda manis.sunnah ok..

[wajib baca: resepi kek pisang almond]

yuk suka sangat dengan sicilian orange cake nie sebab..cake tu gebu..moist sangat...sedap...urm..makan dia mmaang xleh stop..hihi..
lagupun yuk memang letak banyak orange zest and perahan jus orange yang segar..so klau bake sicilian orange cake nie...memang bau satu rumah orange..
memang wangi...time makan tu pun..boleh rasa oroma orange tu.memang sedap..huhu.

sebelum yuk share resepi sicilian orange cake nie..meh yuk bagitau cerita camne sicilian orange cake nie boleh tercipta..

According to Almost Bourdain... This Sicilian Orange Cake is the famous orange cake from the once popular CafĂ© Agostini (this cafe was closed on 22 July, 2005) owned by Margie Agostini, in the heart of Sydney ’s suburb for the rich and famous, Woollahra. Customers have often been heard to say that “Margie’s orange cake is to die for”

Rick Stein:
"To be accurate, I suppose this cake should be known as Margie Agostini's orange cake. It was her signature dish at her greatly missed Caffe Agostini in Woollahra in Sydney. It seemed to me to be just made for Sicilian oranges. The recipe came from an article in the Times by Jill Dupleix, although I had eaten the cake at the cafe a few years earlier and I thought it was amazing. As Jill says, it has to be the richest, moistest, butteriest and yet lightest orange cake in the world."

so memang rugi lar klau uols x cuba resepi nie..
sebab sicilian orange cake memang sedap dan terbaik..
resepi sicilian orange cake pun senang je..
uols bole buat nyer..
ok,,sediakan pen dan kertas untuk salin resepi sicilian orange cake

Review:Nescafe Dolce Gusto Piccolo Coffee Machine

mesin kopi dolce gusto picallo

 Review:Nescafe Dolce Gusto Piccolo Coffee Machine

hai semua...berjumpa lagi kita hahaha...
hari nie yuk nak review pasal coffee machine plak.
sape kat cni coffee lover atau peminat kopi..angkat tangan ckit..hihi..
ok..nie yuk ada berita gembira kepada peminat kopi..
sbb lepas nie uols boleh lar buat kopi sendiri kat umah..
senang dan mudah...
x yah dah nak gi beli kopi kat starbucks atau cafe..
buat sendiri kat rumah...jimat lagi tau..

tapi..klau nak buat kopi kat umah..mestilar kena ada ada mesin kopi atau coffee machine dlu tau.
xde coffee machine camne nak buat kopi..haha....
so hari nie yuk nak memperkenalkan mesin kopi yang sangat bagus..iaitu nescafe dolce gusto piccolo coffee machine..

yup yuk tahu..kat kedaia ada banyak mesin kopi yang bagus..
tapi..nescafe dolce gusto piccolo coffee machine.. nie lain tau..
lagipun sekarang nie..ada promosi harga nescafe dolce gusto piccolo coffee machine..
harga memang murah lar..rugi x grab.

pasal promosi nescafe dolce gusto piccolo coffee machine.. tu..nanti yuk bgtau..
n kat mane nak beli nescafe dolce gusto piccolo coffee machine.. dengan harga murah...hihi
nnti yuk bgtau last sekali....

sekarang nie..meh yuk bgtau kelebihan mesin kopi nescafe dolce gusto piccolo

kelebihan nescafe dolce gusto piccolo coffee machine

Drama Review: 13 Reason Why

review disturbing drama 13 reason why

Drama Review: 13 Reason Why

ok hari nie yuk nak review drama 13 reason why
eh,,knapa plak yuk review drama plak hari nie,,
urm...mestilah drama nie best..yuk nak share ngan uols..hihi

ok malas nak cter panjag..meh yuk bg summary pasal drama 13 reason why nie..
drama nie pasal ape sebenarnya...
b4 thah drama nie di adaptsi daripada novel by jay asher
ok..drama nie tentang seorang remaja perempuan,hannah yang telah membunuh diri..
yes..yes suicide..sbb tu yuk ckap  cter nie disturbing ckit..
tapi klau dah bunuh diri..nak wat cter ape lagi..
ish..sabar lar dlu..biar yuk cter smpai habis dlu..
sblum hannah nie bunuh diri..dia ada record dalam cassette sebab2 dia bunuh diri..
ada 13 cassette semuanya so satu cassette untuk 1 episode..

Bisnes Aiskrim 50 sen

jual aiskrim 50 sen pun dah boleh kaya wei..

Bisnes Aiskrim 50 sen

sekarang nie aiskrim malaysia sudah menjadi trend atau viral..
baru-baru nie aiskrim sumi menjadai viral..
sampai habis sumi kat supermarket...haha..bahaya sungguh penangan viral nie..
uols dah cuba ke asikrim sumi??sedap wei...rugi klau x cuba,,
yuk dah cuba..so mmang sedap lar..

bagi yang belum cuba..boleh tngok resepi aiskrim sumi(klick sini)
selepas aiskrim sumi..muncul plak aiskrim choki-choki..
yang nie pun serious sedap..aiskrim choki yuk x sempat nak buat..
tapi yuk ada rasa kat time reunion kawan arie tu..
urm..rasa dia lemak2 manis..huhu..memang sedap

eh,,dok cter psal aiskrim plak...mane yang part bisnes nyer..hahaha..
ok,,,ok,,sabar lar..hihi.
dalam zaman kegawatan ekonomi nie..mesti yang sedang mencari kerja sampingan kan,,
so yuk cadangkan ape kata uols buat bisnes aiskrim malaysia,,,konfirm laris..
tapi..camne jual aiskrim 50 sen dah boleh kaya??meh yuk bagitau


jual aiskrim malaysia boleh kaya??botul ke?

Bandung Souvenirs Giveaway by Nafas Baru

join segmen souvenirs by nafas baru

Bandung Souvenirs Giveaway by Nafas Baru



yuk join segmen lagi....
jom lar join segmen nie..
kenapa kena join segmen nie??
of course lar sebab hadiah yang sangat menarik...
banyak tau hadiah yang ditawarkan..
so mman rugi lar klau uols x join,,

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...