YUK'S TROVE

nuffnag

SALES

Design 80: set tilam & bakul bayi

set tilam dan bakul bayi

design, kekabu asli, reben, set bakul berpenutup, set bakul bersarung., set tilam, set tilam bayi, tilam kekabu,beli barang baby online,barang baby,barang bayi

Hello kitty
Wow cantik nyer..
Nie design baru tau..
For those yg suka ngan hello kitty
Design nie anda patut ambik tau..
Tngok warna pink nie pun dah tergoda tau..
Campur plak ngan warna turquoise n kuning..woe..mmang mmbngkitkan suasana..
Cepat preoder..siapa yg cepat.dapat yg ready stock
Nak oder?? Wasap +6017-9345465
Xpun.. nak preoder@nak tahu harga??klick link nie je http://www.wasap.my/60179345465/SETBAKUL&TILAMBABY(mobile view)

movie review: A Separation

review filem a separation


urm..lama dah kan yuk x review movie nie..huhu..
last review...yuk review movie hunt for wilderpeople kan..
dah baca ke??

sorry lar...x smpat nak review movie..busy ckit..
movie dah tengok banyak...tapi review je blum lagi..

hari nie nak review filem a separation..
nie bukan filem hollywood..bukan jugak bollywood..n jauh sekali filem melayu kan,,haha.
nie filem dari iran...

actually yuk agak impress dengan filem iran nie...x sangka iran dapat menghasilkan filem yang begitu puitis n remarkable plot...
disebabkan movie nie..yuk dah jah jatuh cinta dengan karya asghar farhadi...
dia jugak pengarah all about elly...nnti yuk review filem tu ye,,
but today yuk nak review a seperation sbb bagi yuk filem separation lagi menarik dari all about elly..
but..both film are very great actually..
malas nak bebel panjang jom kita tenok synopsis movie nie,,

Rawatan untuk Penyakit Pedih Ulu Hati

rawatan ubat dan bukan ubat untuk pedih ulu hati

pedih ulu ,hati,acid reflux


sape kat cni pernah mengalami pedih ulu hati..angkat tangan..
mesti penglaman yang menakutkan..
kenapa??hnya orang yang pernah mengalami pedih ulu hati je memahami..

pedih ulu hati nie seperti rasa terbakar,pedih, dah panas pada bahagian dada atau perut.sebelum kita pergi ke rawatan pedih ulu hati meh yuk bagitahu sebab-sebab terjadinya pedih ulu hati dan bagaimana penyakit pedih ulu hati boleh berlaku.

[wajib baca: cirit-birit..apa yang patut anda lakukan]

punca terjadinya penyakit pedih ulu hati

Terdapat pelbagai punca penyebab kepada rasa pedih ulu hati, antaranya ialah: 
  • pengambilan makanan yang tidak teratur, 
  • pengambilan minuman yang mengandungi kafein dan bergas, 
  • pengambilan makanan pedas 
  • memakai pakaian atau tali pinggang yang terlalu ketat.
  •  tabiat merokok, 
  • tabiat berbaring selepas makan, 
  • berat badan berlebihan, 
  • kehamilan, 
  • tekanan (stress)
  • pengambilan beberapa jenis ubat-ubatan turut menyumbang kepada rasa pedih ulu hati seperti Asid Acetylsalicylic dan ubat penahan sakit. 
  • Terdapat juga beberapa jenis penyakit atau keadaan yang turut menyebabkan rasa pedih ulu hati, seperti Penyakit Refluks Gastroesofagus (Gastroesophageal Reflux Disease/GERD), penyakit Hiatal Hernia dan sakit jantung.

bagaimana pedih ulu hati boleh berlaku?


Design 79: set tilam & bakul bayi (reben)

set tilam dan bakul bayi

beli barang baby online,beli barang bayi,design, kekabu asli, reben, set bakul berpenutup, set bakul bersarung., set tilam, set tilam bayi, tilam kekabu,

Design baru datang lagi
Kali nie warna biru yg lembut..
Sesuai bg baby boy..
Walaupun warna lembut..design nie diserikan dengan corak kenderaan yg berwarna-warni..
Mcm2 ada..kereta ada....lori ada..
Kereta api pun ada...hihi
Cantik sgt2
So cpt oder skrang..sblum sold out..
Lagipun sy dah buat perubahan bg set tilam dan set bakul.

1)sarung set bakul boleh buka n basuh...jadi klau kotor jgn bimbang..sarung set bkul tu..uols boleh buka..basuh..n pasang balik kat bakul tu..hebat x??

2) bakul baju ada penutup...huhu
n yang paling penting..kesemua bakul ada reben
cantik nyer... 

3) sarung set bakul tu..ada jahitan quilt..so mmng lawa lar..jahitan pun kemas

manakala untuk set tilam.

Sakit Jantung atau Serangan jantung??

Apakah PENYAKIT JANTUNG ? apakah SERANGAN JANTUNG?


nie yuk nak tnya ckit..pernah x uols rasa penat atau ketat dada bila naik tangga? try cek kaki anda atas buku lali tu...ada bengkak tak? Jaga2 kut2 anda ada penyakit Jantung?

Apakah perbezaan Penyakit Jantung dgn Serangan Jantung?

A. nie yuk nak bagi tau bahawa Penyakit Jantung (Heart Disease) terjadi akibat  jantung anda tak dpt melaksanakan tugasnya dengan baik disebabkan oleh OTOT jantung yg lemah( RHF & LHF atau CCF dll.) atau sbb Congenital (ASD, VSD, PDA dll)

B. Serangan Jantung (Heart Attack) pula ialah sebuah keadaan yg menyebabkan jantung sama sekali tidak berfungsi. ia boleh Terjadi secara tiba-tiba dan ia dipanggil Gagal Jantung ( Heart Failure)....kita pun boleh INALILLAH !Kerana pembuluh-pembuluh darah yg mengalirkan darah ke otot-otot jantung tersebut tersumbat atau mengeras (arteriosclerosis) atau disebabkan oleh kearana lemak & kolesterol.

JANTUNG anugerah ALLAH yg unik. Di izin Allah ia Berdenyut TANPA HENTI sejak anda janin lagi. Di pam darah ke seluruh organ badan & dirinya dgn membawa OXYGEN & NUTRITION. Kemudian di ambil balik CARBON DIOXIDE & byproduk dr seluruh badan ke jantung kembali & terus ke Paru-paru anda.

[wajib baca: apakah tekanan darah tinggi @ hypertension?]

tanda-tanda anda menghidap PENYAKIT JANTUNG


perlukah berpantang selepas bersalin?

berpantang selepas bersalin..perlu ke??atau ia sekadar amalan tradisional?


perlukah berpantang selepas bersalin?


dalam masyarakat melayu  BERPANTANG lepas bersalin jadi amalan turun temurun.
Waktu berpantang yang yuk selalu dengar ialah 6 minggu/42 hari saja.tapi.. Ada juga yang pantang sampai 100 hari...kesian le kat husband uols..mesti pening kepala dok handle anak2...haha..


MENGAPA kita perlu BERPANTANG selepas bersalin dan kaitan dari segi perubatan?


A. Sebenarnya waktu berpantang ni nak Kasi chan/ruang utk ibu pulih sepenuhnya dari penat lelah 9 bulan kehamilan & trauma masa bersalin.

B.Ni lah tempoh anda digelar ibu dgn tanggungjawap baru & perlu tumpu perhatian kpd anak yg dilahirkan...masa ni le Si Abang terasa jealous sbb ditepi2kan...hihihi!..rasa "LOST SOMEONE HE REALLY LOVE!"


[wajib baca: kelebihan air kelapa kepada ibu mengandung]

C.Tempoh untuk fungsi system PERANAKAN pulih ke asal lagi steady. sbb tu dlm tempoh berpantang ni org tua2 kita TAK benar aktiviti Sex....sabar uols, JANGAN GELOJOH tau!!

 Cara berpantang mengikut amalan tradisional & kedoktoran. 

Design 78: set tilam & bakul bayi

set tilam dan bakul bayi

design, kekabu asli, reben, set bakul berpenutup, set bakul bersarung., set tilam, set tilam bayi, tilam kekabu,beli barang baby online,barang baby,barang bayi


Design baru!!!..
Ape..design baru lg..
Ye...kali nie design Apple uols..
Bukan sahaja cantik...tngok pun cam nak mkn je..haha..
Design nie..sesuai bg mreka yg sukakan warna pastel n warna lembut..
Yelar..x semua org suka warna yg terang2 kan..
So..klau anda peminat warna lembut @ warna yg sejuk mata memandang..design nie  lar jawapanya..
Sbb warna design nie lembut..yuk buat renda warna-warni supaya ada pop of colour ckit..
Baru mnyerlah ckit kan..hihi.
Ok..bg sape2 yg nak preoder wasap  +6017-9346465.

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...