YUK'S TROVE

nuffnag

SALES

Design 78: set tilam & bakul bayi

set tilam dan bakul bayi

design, kekabu asli, reben, set bakul berpenutup, set bakul bersarung., set tilam, set tilam bayi, tilam kekabu,beli barang baby online,barang baby,barang bayi


Design baru!!!..
Ape..design baru lg..
Ye...kali nie design Apple uols..
Bukan sahaja cantik...tngok pun cam nak mkn je..haha..
Design nie..sesuai bg mreka yg sukakan warna pastel n warna lembut..
Yelar..x semua org suka warna yg terang2 kan..
So..klau anda peminat warna lembut @ warna yg sejuk mata memandang..design nie  lar jawapanya..
Sbb warna design nie lembut..yuk buat renda warna-warni supaya ada pop of colour ckit..
Baru mnyerlah ckit kan..hihi.
Ok..bg sape2 yg nak preoder wasap  +6017-9346465.

Tips Untuk Tingkatkan Follower Instagram #1

cara  mudah untuk meningkatkan follower instagram anda 

Tips Untuk Tingkatkan Follower Instagram #1


sekarang nie mmang ramai yang dah start buat bisnes dengan instagram kan,,
tapi yang menjadi masalah kita mereka ialah..xde follower yang banyak.
klau xde follower..camne nak jual produk kan,,,so arie nie yuk akan share tips untuk tingkatkan follower ig anda secara percuma..

malas nak bebel panjang meh yuk share tips untuk tingkatkan follower ig part 1.


tips untuk tingkatkan follower instagram

1) LIKE GAMBAR

Tips Untuk Tingkatkan Follower Instagram #1

salah satu cara yang mudah untuk mendapat follower ialah dengan like gambar yang berkaitan dengan jualan atau post anda.anda hendaklah menglike sebanyak gambar yang anda mampu.harap-harap orang yang tidak follow anda akan start untuk follow anda.
  • anda boleh pergi ke butang explore dan tengok dekat "most populat photo".like semua atau sebahagian gambar tersebut.kebiasaany akaun instagram tersebut mempunyai ramai follower dan kemungkinan besar some follower mereka akan start to follow akaun anda.
  • mengunakkan hastags untuk mencari gambar atau post yang anda berminat.sebagai contoh jika anda menjual bakul bayi anda boleh cari #pregnant atau #mengandung.pilih hashtag yang banyak orang guna dan like gambar yang mempunyai like yann sedikit.
  • jika anda inginkan follwer dengan cepat anda boleh cari hastags #followme #like4like.seperti biasa like gambar sebanyak mungkin
  • buat semua nie dengan mengunakkan tag yang pelbagai sehingga anda like beribu gambar,memang nampak sedikit extreme tetapi yuk guarantee yang follower uols akan meningkat
2)KOMEN PADA GAMBAR ORANG LAIN

Apakah Tekanan Darah Tinggi @ Hypertension?

ApakahTekanan Darah Tinggi ? Bahaya tak ada Darah Tinggi ? Boleh bawa maut tak kalau ada Hypertension??"

Apakah Tekanan Darah Tinggi @ Hypertension?


soalan nie mesti yang selalu menghantui penghidap penyakit darah tinggi.
mungkin ada segelintir dari kita sudah biasa dengan penyakit nie..
tapi..yuk rasa masih rmai yang tidak tahu atau keliru dengan penyakit darah tinggi...so arie nie yuk nak share sedikit info tentang penyakit darah tinggi

Tekanan Darah Tinggi ialah tekanan darah di dinding arteri yg meningkat terus-menerus pd 140/90 mmHg atau lebih.

[wajib baca; apakah ckd(chronic kidney disease)?]

Tekanan darah melibatkan dua pengukuran, sistolik ( tekanan pd dinding arteri ketika otot jantung berkontraksi) dan diastolik ( ketika otot jantung relax.) 

Tekanan darah normal pd saat anda istirahat adalah dlm sistolik (bacaan atas) 100–140 mmHg & diastolik (bacaan bawah) 60–90 mmHg.


tanda-tanda anda mempunyai penyakit darah tinggi

Strok di Usia Muda

mendapat strok di usia masih muda

mencegah strok,strok,apakah strok

dengar tajuk pun dah takut kan..klau uols takut..yuk lagi lar takut..
klau dulu2..org yang kena strok nie biasanya umur dia dah tua kan..
tapi sekarang lain..muda-muda dah kena strok..
kenapa muda2 dah kena strok??faktor utama ialah cara hidup mereka..

dunia sekarang kan nak instant je..so golongan muda nie suka sgt ngn benda2 instan n junk food
mereka x sedar yang instant atau junk food nie bnyak pengawet n high ni sodium@ garam..
so basically benda yang mereka tu yang membinasakan mereka...
bersenam??urm..x yah cakaplah..konfirm x kan..sbb busy..
so uols still wondering why young generation got stroke??

[wajib baca: apakah chronic kidney disease]

ok..before yuk explain dengan lebih details...meh yuk terangkan ape maksud stroke..
mane tahu ada lagi org yang x faham maksud strok..kesian plak baca-baca x faham...
tu ok lagi..klau mereka igt stroke tu makanan lagi kesian kan..huhu..

apakah strok?

Strok ialah suatu serangan otak. Serangan ini akan terjadi bila aliran darah mengalami perubahan dan jaringan otak kekurangan darah. Tanpa oksigen dan nutrien penting yang dialirkan bersama dengan darah, sel otak akan mati dalam beberapa minit. Sel-sel yang ada di tubuh akan cepat mengalami regenerasi/pembaharuan jika rosak, sedangkan sel otak akan mati secara kekal.
Namun strok bukanlah satu kejadian yang berlaku serta merta. 
*Prosesnya sudah berlaku beberapa tahun, bahkan boleh jadi sudah puluhan tahun sebelum strok menyerang.*

Design 77: set tilam & bakul bayi

set bakul dan tilam bayi cantik

design, kekabu asli, reben, set bakul berpenutup, set bakul bersarung., set tilam, set tilam bayi, tilam kekabu,beli barang baby online,barang baby,barang bayi

Design terbaru..
Design mickey n minnie pink
Cantik kan..warna pink..
Skrang rmai plak ibu2 yg tmpah design pink..
Nak wat camne..wrna pink kan cantik..
Biasa klau scan dpt baby girl..konfirm cstmer akn order yg warna pink..hihi..
Tngok lar design nie..kombinasi warna pink + merah..cantik kan..
Mmang menyerlah...so bg peminat kaler pink..cpt2 oder design nie..
Nak oder?? Wasap +6017-9345465
Nnti yuk akn update design pink yg lain cntik2..
So jgn lupa like page nie tau..
Xpun...

Bisnes "Aiskrim Goyang" Jana Pendapatan Lumayan

jual aiskrim goyang pun boleh kaya

Bisnes "Aiskrim Goyang" Jana Pendapatan Lumayan

hai semua...sekaran nie kan musim panas..so panas nie teringat plak pasal aiskrim..hihi..
sbb tu lar yuk buat entry pasal aiskrim nie..huhu..
uols kenal ke dengan aiskrim goyang nie?? aiskrim goyang nie x sama dengan aiskrim malaysia tau..
untuk mendapatkan aiskrim goyang uols boleh lar g cari kat pasar pagi atau pasar malam..
kat malaysia nie susah ckit nak cari aiskrim goyang..sbb tu lar aiskrim goyang nie sangat sesuai klau nak wat bisnes aiskrim.

sebenarnya aiskrim goyang nie asal thailand..huhu...
ape yang unik pasal aiskrim nie ialah untuk menghasilkan aiskrim goyang nie..uols kena mengoyangkan bekas pembuat aiskrim tu,,kena goyang kuat2 tau...then jadilar aiskrim goyang..
hebat kan..goyang-goyang..jadi aiskrim..haha...
sbb tu lar..aiskrim nie dipanggil aiskrim goyang..

bagi sape-sape yang x pernah tengok atau kenal aiskrim goyang nie..meh yuk tunjuk video aiskrim goyang nie..lepas nie uols kenal lar ape tu aiskrim goyang..
mesti uols pelik lpas nie..camne aiskrim boleh terjadi..hihi..klau bljar sains mesti tahu..huhu



bagi sesiapa yang nak buat bisnes aiskrim goyang nie..uols patut baca kisah Malik Mizan nie..
pak cik malik nie..merupakan antara orang yang mempopularkan bisnes aiskrim goyang di malaysia nie..hopefully kisah nie akan memberi semangat dan idea kepada anda semua..
btw...kisah nie.yuk petik dari Sinar Harian

Fakta Menarik Negara Haram Israel

fakta yang anda tidak tahu tentang negara HARAM israel


sebenarnya malas nak share tentang negara israel..
sbb..israel nie bukan negara pun...israel wujud dengan merampas tanah 
rakyat palestine..tapi nak wat cmane kan..israel merupakan kuasa besar so semua negara mmang senyap jelar..

tapi..kenapa yuk share jgak??sbb fakta nie sangat menarik..ada fakta yang kita boleh tiru  n ambik pedoman dan ada fakta yang membuatkan kita sakit hati..

klau nak tahu kena baca sampai habis..

fakta tentang negara HARAM israel


1) tahukah anda hanya bangsa yahudi sahaja yang boleh membeli atau menyewa tanah di israel.urm..bagus jgak israel nie...bukan cam negara kita..tanah habis dijual kat bangsa asing...tanah kat johor habis kena beli kat org singapore..tanah kat pulau pinang habis kena beli kat cina..urm...tnggal kelantan je..yang tanah masih dimiliki oleh melayu..nak harapkan leader negara kita..mmang x lar...sbb habis semua aset negara dijual kat negara china..

2) setiap bangsa yahudi..x kira dimana anda berada akan menjadi warganegara israel secara automatik

3) penduduk palestine yang menetap di kawasan haram israel perlu menggunakkan kenderaan mereka dengan cat dan warna yang khusus bagi membezakan antara kaum yahudi dan bukan yahudi. ok yang nie agak kurang ajar..racist gler..

4)bahagian  juruselam dan dataran tinggi golan dianggap oleh orang barat dan amerika sebagai tanah yang dijajah oleh israel dan bukannya sebahagian daripada negara haram israel.

5)Israel menyalurkan 85% air bersih hanya untuk kaum yahudi dan membagikan 15% sisanya untuk seluruh penduduk Palestin yang menetap di kawasan Israel.Secara realitinya, Israel menyalurkan 85% air bersih hanya untuk 400 penduduk yahudi di Hebron, sementara 15% sisanya disalurkan kepada 120 ribu penduduk Palestin di daerah itu

6)Israel adalah satu-satunya Negara HARAM di Timur Tengah yang menolak untuk menandatangani larangan penambahan senjata nuklear Dan menolak pasukan penyiasatan PBB untuk memeriksa tempat penyimpanan nuklear mereka


7)sebelum berdirinya Israel pada tahun 1948, mereka sudah memiliki kilang untuk membina senjata nuklear

8)Jeneral Tertinggi Israel, mengakui secara terang-terangan bahawa tentera Israel membunuh semua tahanan perang Palestin tanpa proses pengadilan

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...