Tips Menghias Rumah Ketika Musim Perayaan | YUK'S TROVE

nuffnag

SALES

Tips Menghias Rumah Ketika Musim Perayaan

cara menghias rumah ketika hari raya

Tips Menghias Rumah Ketika Musim Perayaan
pic kredit to google image

amboi yuk...puasa baru je cukup seminggu dah prepare untuk raya ke..
hihi..biasalar..klau bab2 raya nie mmang semangat ckit..
klau nak menghias rumah untuk hari raya kena lar awal2..
bukan ape..bulan puasa nie.memang letih ckit kan..
so kita kemas2 ckit lar...klau nak tunggu esok raya baru nak kemas..
mati lar wei...tambah2 klau rumah tu berhabuk..cuci plak setahun sekali..hihi..

 How are you decorating your house to be Raya ready? 

urm..yuk klau bab mennghias rumah ketika hari raya..biasa-biasa je..
xde lar nak beli perabot atau sofa baru semata-mata untuk raya..membazir je kan..
yuk suka menghias rumah degan budget yang rendah...hah..klau nak tahu tips menghias rumah dengan budget yang rendah...jap lagi yuk share kat bawah..

perkara pertama klau yuk menghias rumah ialah yuk akan basuh semua barang hiasan...biasalar kan..berhabuk..lepas basuh...of course lar nmpak baru...
then yuk akan basuh langsir..langsir hanya tukar 2-3 tahun sekali je...yuk recyle je langsir..jimat...hihi..

Tips Menghias Rumah Ketika Musim Perayaan
pic kredit to google image

bunga hiasa yang plastik tu pun yuk basuh gak..klau guna bunga plastik..jimat..
uols hanya basuh then ia nampak cam baru lagi tau..lepas basuh yuk pun gubah sendiri je bunga..gubah ikut suka kita lar kan.sbb kita yang gubah..
so every year gubahan bungah yuk mesti bertukar-tukar..hahaha..
nak beli kat kedai yang dah ciap gubah..bapak mahal wei..baik uols gubah sendiri je..jimat..


tips menghias rumah ketika hari raya

ok meh yuk share tips untuk menhias rumah yang low budget..x yah kluarkan duit ribu riban untuk mendapatkan ruang tamu yang baru dan cantik

1) warnakan dinding anda

Tips Menghias Rumah Ketika Musim Perayaan
pic kredit to google image
nak dapatkan ruang tamu yang baru..senang je..uols hanya cat dinding anda..konfirm...ruang tamu anda nampak brand new..klau nak jimat lagi..hiaslar dinding anda dengan wallpaper..sekarang nie kan trend wallpaper.so ape kata uols hiasakan ruang tamu degan wallpaper..yuk konfor cost untuk mengecat diding ruang tamu lagi murah berbanding dengan uols tukar perabot ruang tamu anda..

2)fikir apa yang anda ada

Tips Menghias Rumah Ketika Musim Perayaan
pic kredit to google image

tips nie yuk suka..n yuk selalu amalkan.tengok ruang tamu anda dan susun balik ruang tamu anda dengan perabot yang sedia ada..nie yuk panggil recyle benda yang kita ada.klau uols susun balik susunan perabot di ruang tamu anda..anda akan dapat satu ruang tamu yang baru,x yah membazir beli perabot baru..guna je yang sedia ada. xpercaya...try lar cuba

3)tukar bantal di sofa@ kerusi anda.

Tips Menghias Rumah Ketika Musim Perayaan
pic kredit to google image

xde duit nak tukar sofa baru??jangan bimbang..uols hanya tukar bantal yang ada kat sofa anda sahaja.bila tukar bantal kat sofa..secara automatik soda anda pun kelihatan baru..hihi..for those yang x letak bantal kat sofa..perhaps uols boleh try letak bantal yang menarik kat sofa anda...ia akan lift up the mood di ruang tamu anda.

4)letak cermin

Tips Menghias Rumah Ketika Musim Perayaan
pic kredit to google image

cermin amat penting untuk menampkan ruang tamu anda kelihatan besar.selain itu cermin juga boleh dijadikan sebagai hiasan yang menarik.sekaran  nie..cermin ada pelbagai bentuk yang menarik..memang sesuai sangat untuk dijadikan sebagai hiasan..

5)cipta hasil seni

Tips Menghias Rumah Ketika Musim Perayaan
pic kredit to google image

klau dinding kosong anda boleh hiasan dengan lukisan atau picture art.
selain itu anda juga boleh hiaskan dengan melettakan photo keluarga.x pun..musim raya nie..ape kata uols hiasakan dinding anda dengan kad raya..konfirm nampak nostalgic dan mengimbau kenangan..huhu..

ok tu je tips yuk untuk mengemasa rumah dengan low budget..
selamat mencuba..


What kind of products (e.g., furniture) can you get on Lazada’s platform to help you decorate your house for this Raya? 


ok..nows it's time for shopping...hehe..
raya kan dah nak dekat..so kena lar shooping..
yuk suka sangat shopping kat lazada malaysia..
senang..xyah kluar umah..penat wei..dgn jalan jam lagi..tol lagi..
baik yuk shopping kat depan laptop je..senang..tunggu barang sampai rumah..hihi..

time dok tngok kat lazada..yuk jumpa beberapa barang yand sesuai untuk decorate rumah time raya..nak tahu..jom yuk share..

Tips Menghias Rumah Ketika Musim Perayaan

hah...klau letak kat sofa time raya mesti nampak cantik..
xyah beli sofa baru..beli je bantal..hihi..
lagipun bantal nie ok tau..yuk tengok kat review sume cakap ok dan cantik.
lagipun yang best..kita boleh basuh bantal nie..biasalar kan time raya..budak2 mesti buat kotor..haha..
klau uols nak beli bantal hiasan nie..klick sini atau tekan je kat gambar bantal kat atas tu..


Tips Menghias Rumah Ketika Musim Perayaan


cermin nie yuk suka jgak..cantik kan..vintage gtu..
cemin nie sesuai letak kat ruangtamu...cantik...
lagipun klau beli cemin nie..uols akan dapat free 2 drawer..jimat kan..
kat atas drawer nie..uols boleh lar letak barang hiasan..
camne nak beli...cam biasa klick sini ..x pun klick kat gambar dia atas.

ok yuk nak bgtau ckit nie...sekarang ada sale kat lazada malaysia...
what???ada sale..
yup sekarang ada  Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale
sale nie bermula pada 19 may hingga 30 june..so jgn lepaskan peluang tau..
klick sini untuk ke sale..xpun tekan gambar kat bawah nie,,


Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale


2 comments:

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...