pokok bunga yang disukai kelulut | YUK'S TROVE

nuffnag

SALES

pokok bunga yang disukai kelulut

bunga yang disukai kelulut


kelulut,stingless bee,bunga.pokok bunga,madu,bunga yang disukai kelulut,

pernah dengar tentang kelulut??mesti pernah dengar kan..
klau dalam english kelulut dipanggil stingless be..
so dari nama tu mesti uols boleh agak kan yang kelulut nie x sengat orang..

yuk dulu pun x kenal jugak kelulut nie..first time yuk tengok kelulut secara live when yuk kena handle workshop psal penternakan kelulut..
klau uols nak knal kelulut.. tengok je pic kat atas tu..
tu lar kelulut..
kelulut nie..badan dia kecik je..n berwarna hitam

[wajiba baca; cara-cara untuk memastikan madu asli atau tidak]

sekarang nie penternakan kelulut sudah mendapat sambutan..
ramai yang sudah mula belajar untuk membela kelulut..
sambutan untuk madu kelulut pun semakin tinggi,,
bagi yuk rasa madu kelulut lagi sedap berbanding ngan madu..
rasa madu kelulut nie masam2 ckit...so very Delicious tau..
yuk rasa madu nie pun time workshop tu..dpat rasa madu kelulut fresh dari sarang,,sedap..

nak tahu kenapa orang ramai lebih suka membela kelulut berbanding lebah??



sebab ternak kelulut nie senang je..x seleceh ternak lebah..
kos untuk ternak kelulut  pun rendah je,,,
yang paling penting..kelulut nie dia senang mencari makan..
kelulut tidak memilih bunga..ia hanya ambik madu dkat bunga2 yang ada disekeliling sarang dia sahaja..semua jenis bunga dia minat...

[wajib baca: makanan yang dapat mengempiskan perut]

klau rumah uols ada banyak bunga sangat sesuia untuk menternak kelulut..
nak bela kat kawasa rumah pun boleh..sbb selamat..kelulut x menyegat..
kelulut juga boleh dijadikan agent pendebungaan yang semulajadi..
sbb tu ramai yang bela kelulut di ladang kelapa atau ladang durian.

kelulut nie mmang suka semua jenis bunga kan..
tapi adakah anda tahu bunga yang paling disukai kelulut?
klau nak tahu..jom baca lagi..

jenis-jenis bunga yang disukai oleh kelulut


a). Belimbing madu
kelulut,stingless bee,bunga.pokok bunga,madu,bunga yang disukai kelulut,


disukai kelulut, tumbuhan kekal, bebunga sepanjang tahun/kembang sepanjang hari, hasilan buah, bunga berkolompk.

 b) Air mata pengantin
kelulut,stingless bee,bunga.pokok bunga,madu,bunga yang disukai kelulut,

disukai kelulut, tumbuhan kekal, bebunga sepanjang tahun/kembang sepanjang hari, bunga berkolompk.

c). Selasih
kelulut,stingless bee,bunga.pokok bunga,madu,bunga yang disukai kelulut,


disukai kelulut, tumbuhan kekal, bebunga sepanjang tahun/kembang sepanjang hari, bunga berkolompk.

 d). Bunga biden
kelulut,stingless bee,bunga.pokok bunga,madu,bunga yang disukai kelulut,

 disukai kelulut, tumbuhan semusim, bebunga sepanjang tahun/kembang sepanjang hari, bunga berkolompk.

 e). Pokok markisa
kelulut,stingless bee,bunga.pokok bunga,madu,bunga yang disukai kelulut,

disukai kelulut, tumbuhan kekal, bebunga sepanjang tahun/kembang petang sahaja.

f). Turneria

kelulut,stingless bee,bunga.pokok bunga,madu,bunga yang disukai kelulut,


disukai kelulut, tumbuhan kekal, bebunga sepanjang tahun/kembang pagi sahaja, bunga berkolompk.

 g). Ulam raja
kelulut,stingless bee,bunga.pokok bunga,madu,bunga yang disukai kelulut,

disukai kelulut, tumbuhan semusim, bebunga sepanjang tahun/sepanjang hari, bunga berkolompk.


kenapa kelulut suka sgt selasih or pokok2 lain yg dinyatakn di atas..sebab nya sifatnya mmg active tapi xleh terbang jauh ..so pokok2 ni merupakan tempat persinggahan mereka..biasa lah nk cri sumber makanan bukan dekat2..so mereka singgah lah...penat dh terbang hehehe..
yuk harap info nie dapat memabantu mereka yang baru sahaja bekemcimpung dalam bidang penternakan kelulut..lagi pokok bunga yang kelulut suka tu..senang je nak tanam..dan senang untuk kita jumpa kat malaysia nie..

sape yang mencari n ingin merasa madu kelulut asli boleh try produk keluaran dr Azlan golden-b.lebah kelulut yang diternak kat ladang herba..so khasiat dia mmang bnyak lar kan..


apakah golden-b?

madu asli,golden-b,testimoni golden-b,pure honey,honey,madu kelulut,kelulut,stingless bee,bunga.pokok bunga,madu,bunga yang disukai kelulut,

  • Lebah kelulut di ladang herba DrAzlan dijaga rapi dan hanya hisap madu pada tumbuhan herba2 terpilih kualiti premium yg DrA dah specify.
  • Produk golden B serum utk luka..gatal..sesuai utk pesakit diabetes dan semua jenis luka.
  • Madu 100% semulajadi dari ladang herba DrAzlan.
  • Tinggi kandungan aktiviti antioksidan. Terbaik untuk luka luaran (luka org biasa n luka pesakit kencing manis) n luka dalaman (ulser dlm perut).
  • Kadar penyembuhan 100% lebih laju dari krim klinik@hospital

kelebihan golden-b


  • GOLDEN-B dihasilkan drp MADU KELULUT KUALITI PREMIUM bagi 
  • luka cepat sembuh
  • keberkesanan yg hebat
  • drp madu semulajadi
  • dijamin tiada steroid (mcm cream2 perubatan moden).
  • Sesuai utk pesakit diabetic & gangrene...apatah lagi utk luka2 biasa 
kelulut,stingless bee,bunga.pokok bunga,madu,bunga yang disukai kelulut,madu asli,golden-b,testimoni golden-b,pure honey,honey,madu kelulut,

kelulut,stingless bee,bunga.pokok bunga,madu,bunga yang disukai kelulut,madu asli,golden-b,testimoni golden-b,pure honey,honey,madu kelulut,

kelulut,stingless bee,bunga.pokok bunga,madu,bunga yang disukai kelulut,madu asli,golden-b,testimoni golden-b,pure honey,honey,madu kelulut,

kelulut,stingless bee,bunga.pokok bunga,madu,bunga yang disukai kelulut,madu asli,golden-b,testimoni golden-b,pure honey,honey,madu kelulut,

berminat untuk dapatkan golden-b??
hubungi @ wasap perunding kesihatan bydrazlan +6017-9345465
nak dapat khidmat nasihat kesihatan pun boleh tau,,


sape kat cni ternak kelulut?


No comments:

Post a Comment

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...