Kelebihan Air Kelapa kepada Ibu Mengandung | YUK'S TROVE

nuffnag

SALES

Kelebihan Air Kelapa kepada Ibu Mengandung

Apakah kelebihan air kelapa muda kepada ibu mengandung?

ibu mengandung,Kelebihan Air Kelapa kepada Ibu Mengandung,pregnant,air kelapa,kuruskan badan

bila sebut air kelapa@ air nyior mesti uols akan telan air liur kan,,
tu belum cter pasal coconut shake lagi,,haha,,,
panas2..dpat minum air kelapa muda mmang best kan..


ok..yuk malas nak bebel panjang meh yuk bgtau kelebihan air kelapa kepada ibu mengndung

10 kelebihan air kelapa kepada ibu mengandung


1) DUERATIC SEMULAJADI
  • air kelapa kaya dengan potassium,magnesium dan mineral.bahan2 nie merupakan dueretic yang akan menyebabkan anda kerap kencing.jadi ia akan membantu untuk menyikirkan toksik dan membersihkan saluran kencing.secara tidak lansung buah pinggang and akan lebih sihat dan akan mengurangkan potensi untuk pre-term labour
2)MELAWAN INFECTION
  • air kelapa mengandungi mineral penting,kaya dengan vitamins dan antioxidants yang akan meningkatkan immune levels anda sekali gus membuatkan anda kebal dari infection.air kelapa juga mengandungi lauric acid.lauric acid penting dalam penghasilan antivirus yang hebat,monolaurin. lauric acid merupakan acid yang mampu membunuh bakteria dan infection seperti selesma,HIV dan memelihara bakteria baik
3)MENGEKALKAN BERAT BADAN IDEAL
  • klau uols nak tahu..air kelapa nie bebas lemak dan rendah kalori. ia juga mencegah lemak daripada berkumpul dan menyinkirkan lemak jahat.jadi ia sangat sesuai untuk diet dan mengekalkan berat badan

4)RENDAH GULA
  • air kelapa mempunyai kandungan gula yang jauh lebih rendah berbanding dengan minuman tengan atau sport drink.bagi pregnant mother kandungan gula yang rendah amat penting bagi mencegah gestational diabetis

5)MENINGKATKAN PARAS AMNIOTIC FLUIDS
  • minum air kelapa pada trimester ketiga amat penting kerana ia dapat meningkatkan amniotic fluids dan meningkatkan jumlah darah dan circulation
7)MEMPERCEPATKA PEMBESARAN JANIN
  • air kelapa bukan sahaja memberikan dan meningkatkan kesihatan kepada ibu malah ia juga dapat merangsang pembesaran,kesihatan dan memberikan nutrisi yang sempurna kepada janin anda.
8)MEMELIHARA JANTUNG
  • air kelapa akan membantu untuk mengawal tekanan darah dan melawan kolestrol jahat.minum segelas air kelapa sehari pada trimester terakhir dapat membantu menurunkan tekanan darah yang tinggi akibat daripada tension of labour.
9)MENCEGAH HEARTBURN DAN SEMBELIT
  • klau mengandung mmang xleh lari dari hormonal changes.hormone nie lar yg akan membuatkan kita selalu sembelit dan heartburn.air kelapa mengandungi fiber yang tinggi yang akan membantu masalah sembelit.air kelapa juga merupakan natural acid neutralizer  jadi ia akan dapat mencegah heartburn

10) ELECTROLYTES SEMULAJADI
  • ibu mengandung mmang memerlukan electrolytes sbb morning sicknesss,muntah2 dan diarrhea menyebabkan ibu2 hilang bnyak air.so untuk rehydrate air kelapa merupakan pilihan terbaik kerana ia merupakan electrolytes semulajadi dan rendah gula.air kelapa juga dapat mnyejukkan badan.
wow..banyak jugak kan kelebihan air kelapa kepada ibu mengandung kan..
air kelapa nie bukan sahaja bagus untuk ibu mnegandung..tapi kepada orang biasa pun bagus jgak,
lepas nie try tukar energy drink kepada air kelapa..

yuk berharap article arie nie mermanfaaat kepada pregnant mother.

[wajib baca : tips untuk mendapatkan anak pintar dan pandai bercakap sebelum masuk tadika]

jangan lupa share article nie tau..


5 comments:

  1. fav ni air kelapa tak sangka baik tuk ibu megandung

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lar..air kelapa pun favorite yuk gak.

      Delete
  2. Bagus air kelapa muda. Banyak kebaikkannya kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul2..bnyak kebaikan air kelapa nie

      Delete
  3. New Diet Taps into Innovative Plan to Help Dieters Lose 20 Pounds in Only 21 Days!

    ReplyDelete

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...