cara-cara untuk memastikan madu itu asli atau tidak | YUK'S TROVE

nuffnag

SALES

cara-cara untuk memastikan madu itu asli atau tidak

kaedah untuk memastikan keaslian madu

madu asli,golden-b,testimoni golden-b,pure honey,honey,madu kelulut,


urm...camne nak pastikan madu yang kita makan itu asli ke x??
ssah jgak kan..n saya pasti...mesti ada bnyak cara..
n setiap orang mempunyai petua atau cara2 mereka tersendiri untuk memastikan madu yang mereka beli itu asli atau tidak..

[wajib baca: cara untuk mencegah dan rawatan alternatif cancer]

yang yuk biasa dengar...kalau madu asli nie..semut x kan pergi kat dia..
tapi...betul ke?? sebenarnya salah ye,,nie hanyalar mitos..
ok..madu asli pun ada kandungan gula jugak kan..so semut mesti pergi jgak kat madu asli..

so camne nak check samada madu itu asli atau tidak..
ok,,meh yuk bagitau cara-cara untuk  memastikan madu itu asli atau tidak

antara kaedah untuk memastikan madu itu asli atau tidak


1. Kaedah pembakaran (Madu asli terbakar tetapi yang tiruan tidak. Tapi kalau ada campuran madu asli. Susah juga nak kenal pasti).

2. Menggunakan kertas tisu untuk melihat resapan (Madu asli tidak meresap tetapi madu tiruan meresap. Sama juga kes nya jika ada campuran madu asli. Susah kita nak kenal pasti)


[wajib baca: jangan guna papan pemotong kayu]

3. Lihat debunga di bawah mikroskop ( Madu asli ada debunga tetapi yang tiruan tidak. Tapi nak kena ada mikroskop la baru dapat test ya)

4. Menggunakan peralatan canggih untuk melihat kompaun madu (Mahal alat ni dan memerlukan pekerja terlatih. Hantar untuk servis je la ya)

Bukan senang kannnnn.......tak payah pening2.......order je madu kelulut ByDrAzlan. Confirm asli..
meh yuk perkenalkan golden-b..madu kelulut asli tau..lebah nie diternak kat ladang herba milik dr Azlan..so konfirm selamat..

[wajib baca: kelebihan teh hijau@ green tea yang anda tidak pernah dengar]

apakah golden-b?

madu asli,golden-b,testimoni golden-b,pure honey,honey,madu kelulut,

  • Lebah kelulut di ladang herba DrAzlan dijaga rapi dan hanya hisap madu pada tumbuhan herba2 terpilih kualiti premium yg DrA dah specify.
  • Produk golden B serum utk luka..gatal..sesuai utk pesakit diabetes dan semua jenis luka.
  • Madu 100% semulajadi dari ladang herba DrAzlan.
  • Tinggi kandungan aktiviti antioksidan. Terbaik untuk luka luaran (luka org biasa n luka pesakit kencing manis) n luka dalaman (ulser dlm perut).
  • Kadar penyembuhan 100% lebih laju dari krim klinik@hospital

kelebihan golden-b

  • GOLDEN-B dihasilkan drp MADU KELULUT KUALITI PREMIUM bagi 
  • luka cepat sembuh
  • keberkesanan yg hebat
  • drp madu semulajadi
  • dijamin tiada steroid (mcm cream2 perubatan moden).
  • Sesuai utk pesakit diabetic & gangrene...apatah lagi utk luka2 biasa 
madu asli,golden-b,testimoni golden-b,pure honey,honey,madu kelulut,

madu asli,golden-b,testimoni golden-b,pure honey,honey,madu kelulut,

madu asli,golden-b,testimoni golden-b,pure honey,honey,madu kelulut,

madu asli,golden-b,testimoni golden-b,pure honey,honey,madu kelulut,

berminat untuk dapatkan golden-b??
hubungi @ wasap perunding kesihatan bydrazlan +6017-9345465
nak dapat khidmat nasihat kesihatan pun boleh tau,,

share article nie jika anda rasa ia bermanfaat




6 comments:

  1. Nice sharing dear :)

    Sekarang banyak sangat madu di pasaran. Tak tahu mana satu asli dan tiruan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. urm..kadang yuk pun xtau nak pilih camne madu yg asli..redha jelar time beli..hopefully penjual tu jujur..

      Delete

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...