akaun google adsense lulus!!! | YUK'S TROVE

nuffnag

SALES

akaun google adsense lulus!!!

akaun google adsense lulus.

alhamdulilah..akaun google adsense aku telah lulus..
pagi raya dpt email..yg mngatakan akaun google adsense aku telah lulus..
urm...happy lar...rezeki hari raya katakan..

kenapa happy??yelar..nie aku pun x tau kali berapa aku mntak huhu,,,
kali ke-8 klau x silap...finnally bru lulus...
ssah jgak lar nak bg lulus akaun google adsense rupanya..

finally lulus gak..huhu.



untuk tapisan pertama mmng senang..tapi google akn buat second review,,..
yg second part tular aku gagal...
sedih jgak lar...tnggok org lain..ada je iklan google kat blog they all..huhu..

yg best nyer pasal adsense nie,,,income dlm us dollar tau,,so..klau convert dlm 
RM..huhu...bnyak jgak lar...

so aku ckp,,,aku kna ada jgak acc goole adsense,,so aku google lar tips cmne nak bg lulus akaun adsense,,nnti klau aku rajin,,aku share tips cara-cara untuk bg lulus yer..
so aku pun follow lar tips yg org lain bg..
lepas follow sume tips..huhu.. masih lagi x lulus..sedih nyer...
aku x give up...aku mntak lagi...still x lulus..

so aku dah mula give up..malas dah nak apply lg..
aku ckp...aku boleh je hidup wlaupun xdpt acc goole adsense..hahaha..
yelar tu dah kali ke-7 aku mntak tau...sape yg x frust kan...

aku pun fikir blik,,,knapa x lulus..
terdetik lar dihati aku..perhaps aku x ihklas nak share ilmu kat blog kot..
aku tulis blog..sbb aku nak income dr google..
so..lpas tu aku pun ubah sikap aku,,,aku share ilmu n tips dgn iklas..
x mngharap balasan...

lama lpas tu..dlm akhir bln puasa aku pun nak try lar apply blik..
mne tau lulus..dlm hati ckp..konfir x lulus..huhu...
tp..mne tau berkat bulan ramadhan lulus kan..hihi..

so 1 syawal aku check email..lebih kurang 3 hari slepas aku apply..
huhu...alhamdulilah...lulus..yeah..happy sgt.
sehari aku tersenyum..haha..
lagi semangat nak update blog..

jadi..kpd yg akaun google adsense dia yg masih x lulus..jgn give up..
mintak je..bkn kna bayar kan..
klau google reject,,,appply lg...apply lg..smpai berjaya..
try lar google tips2 org yg berjaya utk dptkan akaun adsesense nie..
klau perasan,,xde yg apply terus lulus..
kbnykkan kena apply bnyak kali,,so jgn sedih k...

sape kat cni yg dah ada akaun goole adsense??try bagi tips ckit kat komen.. 


7 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Saya dah 3 kali apply, tp still xdapat lagi. Stop sementara sbb nk hlgkan rasa give up tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe..jgn give..try improve blog content..google suka entry yg panjang n entry pasal kesihatan..

      Delete
  3. wah!! tahniah! saya pun sama. waktu nak apply akaun hosted dulu, banyak kali kena reject, last sekali alhamdulilah dapat juga.

    kemudian nak apply non hosted akaun, pun kena reject juga, tapi 3 kali je, lepas tu, alhamdulilah, lulus juga non hosted adsense. hehehe..

    www.ceritaejoy.com

    ReplyDelete
  4. If you're looking for a reputable contextual advertising company, I recommend that you take a look at Clicksor.

    ReplyDelete
  5. Tahniah bukan mudah nk dpt...klu dh dpt jaga baik2 sebab adsense ni byk pantang larang yg perlu dijaga...

    ReplyDelete

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...