kelebihan teh hijau@ green tea yang anda tidak pernah dengar. | YUK'S TROVE

nuffnag

SALES

kelebihan teh hijau@ green tea yang anda tidak pernah dengar.

kelebihan teh hijau@ green tea yang anda tidak pernah dengar


nak cter pasal kelbihan teh hijau lar plak arie nie..
mesti anda terkejut dgn kelebihan teh hijau nie..
saya dah lama tahu..hihi..sbb tu minuman favorite saya  triple-t
green tea@ teh hijau merupakan bahan utama dalam tripl-t..

ok bg sape yg xtau kelebihan teh hijau sy bgtau..
mesti anda x pernah dngar kelebihan yg nie..
n anda mesti terkejut dgn kelebihan yg anda dapat dari teh hijau..
pasnie konfirm uols akan minum green tea hihi..


kelebihan teh hijau@ green tea

1) MENCEGAH PELBAGAI JENIS KANSER
  • teh hijau dipercayai dpt mencegah kanser drpd berlaku.polyphenol dln teh hijau dpt membunuh sel2 kancer dan their progression
  • dlm kajian wanita yg ada kanser payudara peringkat pertama dpt mencegah knaser tersebut dr belaku kembali seleps sembuh dgn meminum 5 cawan teh hijau setiap hari 
  • dlm kajian lain, lelaki yg minum 3 cawan teh setiap hari dpt mencegah kanser prostate sehingga 70%. wow hebatkan..
2) JANTUNG MENJADI SIHAT
  • flavanoids dlm teh hijau dpt melindungi drpd penyakir jntung dgn melambatkan proses memecahkan LDL, mnecegah blood clot, n improve fugsi salur darah
  • org yg minum 3 cawan teh dpt mnurunkan kadar terkena serangan jantung sehingga 43%
3) BOOST YOUR BRAIN
  • dlm satu kajian peasakit yg brumur 55 dan older yg minum teh hijau setiap hari akan 38% less likely untuk mengalami penurunan dlm metal abilities mereka
  • L-theanine dan caffeine dlm green tea dpt boost your brain
4) MENGECUTKAN JERAWAT
  • teh hijau mempunyai antimicrobial compound yg dpt merawat jerawat.
  • basuh muka anda dengan teh @ letak uncang teh kat tmpat jerawat.then jerawat akan kecut,x percaya??try buat..
5) MENGURANGKAN SYMPTOMS ASTHMA
  • antioxidant quercetin dlm teh hijau dpt inhibit release of inflammatory substance dari mast cell yg terlibat dlm allergic responses
6) ANTIOXIDANT YG TINGGI
  • dalam kajian teh hijau yg direneh selama 5 min mmpunyai kandungan antioxidant yg lebih tinggi berbanding makanan lain termasuk "superfood"
  • antioxidant nie bnyak faedah..mlas lar nak cter..uols mesti dah tahu kan..
7) MENGURANGKAN ALLERGIK
  • flanvanoid dlm teh hijau dpt melindungi dr inflammation
  • minum beberapa gelas teh hijau setiap hari n u will see that your sinus inflammation akan hilang
8)MELAWAN UTI( urinary tract infection)
  • 2-3 gelas green tea setipa hari dpt mencuci pundi kenci sekali gus dpt melawan UTI
  • dlm kajian org yg minum teh hijau dpt mengurangkan 40%  untuk UTI berlaku berbanding mereka yg tidak minum green tea.
banyak kan..kelebihan minum green tea..
tapi..kna pandai lar lar pilih teh hijau yg jual kat pasaran tu ye..
bkn ape..skrang nie bnyak sgt produk tiruan..
klau x pun dia campur green tea ngan pengwet n pewarna..
dah jd x sihat kan....

nntikan x pasal2 kena pnyakit lain..pastu dduk slahkan teh hijau..huhu..
so..kaji dulu produk ye..
sbb tular sy pilih triple-t
sbb tripel-t 100% herbs, xde pewarna,xde pengawet.
n yg paling penting produk nie hasil kajian dr azlan selama 7 thn dekat makmal bertaraf antarabagsa..
so konfirm selamt...

belanja pic triple t ckit..hihi

ANDA RASA ARTICLE NIE BERMANFAAT??KONSI LAR..
SAPE PEMINAT TEH HIJAU KAT CNI??SHARE CKIT PENGALAMAN ANDA...

No comments:

Post a Comment

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...